Élet megosztva

Élet megosztva

Az ezoterikus lengyel lány

2018. április 12. - Dinamika

Az ezoterikus lengyel lányról azt hittem osztrák, miután a lakóhelyeként Bécs van megjelölve az oldalon és a keresztneve is elég nemzetközi és meg is maradtam volna ebben a hitben a mód alapján, ahogy távozott (proccba vágott vendégszoba, felszedett ágyneműk), ha nem találkozunk és beszélgetünk el egy kicsit az elmenetele reggelén.

Elég sebtiben foglalta le ugyanis a vendégszobámat egyetlen éjszakára azzal a szöveggel, hogy egy amolyan workshop-szerűség miatt jönne Budapestre Bécsből.

Nos, a beszélgetésünk alatt kiderült, hogy nem is workshop-ra jött, hanem Satsong-ra, ami egy ezoterikus rendezvény-szerűség, van benne meditáció, meg beszélgetés, előadás is és nem valláshoz kapcsolódik, hanem tanítóhoz. Ő egy lengyel lány, aki Ausztriában él, ide pedig azért jött, mert mióta amolyan spirituális útra lépett (amin Eckhardt Tolle indította el), sok kapcsolódó videót nézeget és így jutott el egy olyan előadóhoz, aki maga is lengyel és akinek nem csak nagyon szereti az előadásait, de különösen megérintette, hogy valaki az anyanyelvén beszél.

A tanító nő egyébként Varsóban él, de jó kontrollerhez híven (mert foglalkozása szerint a vendégem az), hamar kiszámolta, hogy drágább és hosszabb lenne neki Bécsből Varsóba utazni egy személyes találkozásra, mint eljönni erre a hétvégére Budapestre, amikor a hölgyemény itt tart egy hétvégi kurzust.

Annyit sikerült még megtudnom, hogy 3 évvel idősebb nálam, sikeres banki karrier áll mögötte, de aztán nagyon beteg lett az anyukája, aztán ő is, elhagyta a pasija, két évig munkanélküli volt, mert kereste az ideális állást és bár most sem azzal foglalkozik, amivel kéne, nagyon sokat ad neki, hogy elkezdett foglalkozni a lelki dolgokkal és máshogy tekinteni a világra. Hiányolja az embert mint olyat ebből a gépesített, robotokkal teletűzdelt új világból, amerre most megyünk és szerinte a valódi siker nem is a pénz meg a nagy modernizáció, hanem bizonyos időn belül fel fognak értékelődni az emberi dolgok.

Nagyon nyugodtnak, harmonikusnak tűnt, és megemlítettem neki, hogy egyébként Eckhardt Tolle pont most fog nemsokára Budapestre jönni előadni, ha esetleg érdekli... Felcsillant a szeme, és mondta, hogy utánanéz és még az is lehet, hogy akkor újra átugrik, de közben májusra már van lefoglalt hétvégéje egy hasonló programra Münchenbe és azért az ilyen intenzív lelki élményeket mindig hetekig tart rendesen feldolgozni.

Ebben egyébként maximálisan egyetértünk.

Felajánlotta, hogy ha Bécsben járok szívesen befogad a lakásába (úgyis tudom már a telefonszámát), mert nála is van ám hely és mert szívesen folytatná még a beszélgetést. Nagyon kedves volt, de komolyan!

Nem sok vendégemtől búcsúztam el öleléssel, de tőle nem lehetett másképp.

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmegosztva.blog.hu/api/trackback/id/tr3813818010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása